Laos - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Scilla Verheijde - WaarBenJij.nu Laos - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Scilla Verheijde - WaarBenJij.nu

Laos

Door: Scilla

Blijf op de hoogte en volg Scilla

13 Januari 2010 | Laos, Vientiane

Ik ben inmiddels in Laos!! Wat een verandering vergeleken met de landen die ik voorheen heb bezocht! Het is hier echt een heel stuk armer en veel primitiever. Na Sihanoukville in Cambodja ben ik met de bus naar Phnom Penh gegaan waar ik m'n visum voor Laos heb aangevraagd. Daarna ben ik met de bus naar Stung Treng gegaan, een plaats dicht bij de grens met Laos, waar ik 1 nacht heb overnacht om vervolgens met de bus naar de grens te gaan. Dit was m'n eerste keer dat ik dik ben genaaid door een gozer die mij een bus- en bootticket had verkocht. Hij vertelde mij bij de grens nadat ik de Cambodjaanse border over was dat ik alvast naar de grens van Laos moest lopen voor m'n stempels en dat hij er zo aankwam, oh en dat ik alvast naar de oranje bus kon gaan... Eenmaal bij die bus, was dat een hele andere busorganisatie en kenden ze m'n hele busticket niet eens!! Waardoor ik dus vast stond bij de grens.. M'n enige optie toen was een nieuw ticket kopen, maarja dat doe ik natuurlijk niet zo snel. Die jongen is niet meer op komen dagen, maar gelukkig kwam ik een man tegen die ik in Stung Treng had ontmoet en samen met hem heb ik voor elkaar gekregen dat ik toch zonder nog iets te betalen eerst met de bus en toen met de boot op Don Det ben belandt!

Don Det is een van de eilanden van Si Phan Don, wat een eilanden groep in de Mekong is. Bij aankomst was het alsof ik in de tv zat, op National Geographic of Discovery Channel, zo adembenemend mooi was het daar! Ik heb daar overnacht in een hutje boven de rivier dat volledig uit hout bestond met alleen een bed, klamboe en hangmatje buiten waar ik heb genoten van zonsopgang!
Ik ben m'n tweede dag dat ik daar was lopend naar Don Khon gegaan, wat op zo'n 3 kilometer lopen ligt van Don Det. Daar heb ik eenmaal op dat eiland nog eens 3 kilometer gelopen naar een gigantische waterval, 1 van de mooiste die ik ooit heb gezien! Ik was daarna al aardig gesloopt en toen wilde ik nog naar het zuiden van het eiland, want daar kon je met een bootje de Irrawaddy dolfijnen spotten en dat kon ik natuurlijk niet overslaan. Na even geluncht te hebben op een afgelegen strandje ben ik verder gegaan. Het was verder dan ik had verwacht en bleek zo'n 4 kilometer geweest te zijn. Eenmaal daar heb ik een amerikaanse jongen ontmoet waar ik een bootje mee heb gedeeld en ja hoor, ik heb de zeldzame dolfijnen gezien, en nog best dichtbij ook! Wat was dat onwijs gaaf, om gewoon in het wild in een rivier dolfijnen te zien! Maar door het genieten op het bootje met zonsondergang, vergat ik helemaal dat ik ook nog terug moest lopen!! Heel slim van mij dus weer... Eenmaal weer aan land was het donker en was het dus onmogelijk om terug te lopen, waardoor ik met handen en voeten heb uitgelegd aan een restaurant eigenaar dat ik terug moest naar de brug met Don Det en of hij mij wilde brengen. Dat wilde hij wel, maar natuurlijk tegen een behoorlijke betaling en ik heb nog nooit in m'n hele leven zulke doodsangsten gehad. Er zijn geen normale wegen op dat eiland, dus was alleen zand met allemaal keien enzo, en dan kun je je wel voorstellen hoe dat is op een scooter met z'n tweeen in het donker! Op Don Det veilig en wel aangekomen nog 50 minuten naar m'n guesthouse gelopen en toen was ik gesloopt, maar die dag was toch wel weer een heel avontuur en ik heb me voorgenomen toch wat vaker de 'toeristische' dingen te doen, zoals een fiets huren zoals iedereen deed ipv denken het te kunnen lopen:)

Na Don Det ben ik naar Champasak gegaan, een enorm gehucht, niks te beleven daar maar er is 1 hele grote tempel uit het Angkor tijdperk op 7 km van de 'stad' die ik, ja ja dit keer wel, per fiets heb bezocht.

Vanmorgen ben ik uit Champasak vertrokken en ben ik aangekomen in Pakse, een grotere stad en zit in een leuk guesthouse net naast de drukke straat. Hier in de omgeving is het Bolaven Plateau, wat een super mooi natuurgebied schijnt te zijn met wederom watervallen! Ik voel me de afgelopen dagen niet zo lekker, maar als ik me morgen beter voel wil ik denk ik een scooter huren om eens een kijkje te gaan nemen in dat gebied.

Voor degenen die het nog niet wisten, na Laos zal ik m'n weg vervolgen naar Vietnam en dat zal ik waarschijnlijk op 25 februari vliegen naar Singapore, van waaruit ik met een boot naar Indonesie wil gaan! Ik heb dus nog onwijs leuke dingen in het vooruitzicht en ik hou jullie op de hoogte!
Een hele dikke kus aan jullie allemaal x S.

• 13 Januari 2010 - 14:36

M&M:

Hé Scil,
    Je net gesproken op Skype :) en dan ook nog een heel reisverhaal, wat boffen :)wij weer!
    Wij hopen dat je je morgen beter voelt, voor straks slaap lekker en tot gauw!
    Dikke kus pap&mamxxx :D:D

• 13 Januari 2010 - 15:55

Eef:

Billie, wat een leuk verhaaltje weer! Vervelend dat je je niet zo goed voelt, ga maar even lekker slapen en uitrusten zodat je weer wat beter bent. Snel skypen!
    Dikke kus

• 13 Januari 2010 - 16:01

Marjo:

Hoi Scil,
    Leuk om je verhalen te lezen, wat zie jij veel en wat maak je veel mee en dat allemaal in je uppie. Super!
    Veel liefs,H&M

• 14 Januari 2010 - 06:22

Wim Jonker:

Nou nou Scilla je maakt wel het een en ander mee,ik had er graag bij willen zijn, het lijkt me fantastisch , en ook wel spannend . lieve groet wim x .

• 14 Januari 2010 - 09:09

Mint:

Lieverd! Wat heerlijk om jouw avontuurtjes te lezen.. Ben er blij mee dat we zo veel contact hebben en hoop dat het nu ook weer wat beter met je gaat! Ik ga jullie straks een huuuuuge mail terug sturen want Mint heeft ook een boel te vertellen. Wel lijkt het me een eng idee dat je in je eentje in het donker naar huis zou moeten lopen, als rijkeluis toeristje uit het westen, DOE VOORZICHTIG JA?! :p

Nou lieverd wij spreken elkaar snel weer. Ik mis je...

ps Vet schattig berichtje van je ouders met van die :):D poppetjes haha!

Dikke kussss

• 14 Januari 2010 - 16:46

Paulette:

Wijfjeee! wat een leuk verhaaltje weer:D Kan heb gewoon bijna niet eens voor me zien hoe jij daar rondloopt, gewoon perfect en lekker vrij zijn! Ik heb het heel druk met tentamens en ga weer verder met leren maar stuur je sowieos morgen een meeeega mail!! Dus daar kan je je alvast op verheugen:D
    Love you!!!

• 20 Januari 2010 - 08:26

Arwin Van Der Ploeg:

Scill!
    Mooie verhalen, ik begin nu toch ook al wel langzaam aan zin te krijgen in dat gereis. De Dorm is not as it used to be, wel gezellig hoor maar er zitten een paar tussen...
    Momenteel ben ik helaas geveld door een voedselvergiftigingetje, kunnen we allemaal uiteindelijk niet aan ontkomen.

Viel spass in Vietnam en alle uitgebreide verhalen hoor ik wel als ik je in Indo ergens tegen het lijf loop :)

tschuss