Gelukkig nieuwjaar!! - Reisverslag uit Preah Seihanouk, Cambodja van Scilla Verheijde - WaarBenJij.nu Gelukkig nieuwjaar!! - Reisverslag uit Preah Seihanouk, Cambodja van Scilla Verheijde - WaarBenJij.nu

Gelukkig nieuwjaar!!

Door: Scilla

Blijf op de hoogte en volg Scilla

01 Januari 2010 | Cambodja, Preah Seihanouk

Hee allemaal!
Ten eerste mijn excuses dat ik weer een tijd niks van me heb laten horen. Na m'n vrij lange periode in Melaka, wat ik een heerlijk stadje vond met veel nederlandse geschiedenis, ben ik naar Singapore gegaan. Wat een onwijs gave stad is dat! Ik had van verschillende mensen in Maleisie gehoord dat het niet zo was omdat alles zo nieuw en schoon is, maar ik vond het er super! Was ook jammer dat ik met m'n backpack reis want wat kun je daar goed shoppen! Helaas ben ik er maar 1,5 dag geweest, dat ivm de vlucht van Kuala Lumpur naar Siem Reap in Cambodja, maar des te meer reden om nog eens terug te gaan.
In Siem Reap alle tempels rondom Angkor Wat bezocht, en uiteraard Angkor zelf, wat ik nog niet eens de mooiste vond. Na Siem Reap was Phnom Penh aan de beurt, de hoofdstad, maar heel armoedig allemaal. Aan deze stad was dan ook goed te zien wat de oorlog allemaal met dit prachtige land heeft gedaan. In Phnom Penh de S-21 gevangenis en de killing fields bezocht, wat wel even slikken was... maar ben erg blij het gezien te hebben en meer over de Cambodjaanse geschiedenis te weten.
Nu ben ik in Sihanoukville, de grootste badplaats in Cambodja. Hier is het echt lekker relaxen! Gister oud&nieuw op het strand gevierd, super vet maar miste iedereen wel hoor! Het was heel leuk want het hele strand was vol met reizigers en Cambodjanen die aan het feesten waren en er was zelfs vuurwerk. Maar dat stelde weinig voor en was heel gevaarlijk want ontplofte zelfs gewoon in de handen van een man die naast mij zat.
Ik ben nu bezig uit te zoeken wat ik nog meer wil gaan doen, want op m'n lijstje staat nu nog Laos en Vietnam, maar ik heb nog 3 maanden om lekker te doen wat ik wil, dus ik ben van plan Burma er nog bij te pakken! Ik zat eerst ook nog aan India te denken, aangezien ik daar heel erg graag heen wil, maar dat is denk ik te groot om nog even er bij te doen, omdat het zo'n groot land is. Ik hou jullie daarover wel op de hoogte!
Ik hoop dat jullie allemaal hele gezellige kerstdagen hebben gehad en gister een spetterend nieuwjaar in zijn gegaan en ik wens jullie bij deze allemaal alsnog een heel goed 2010!!
xx S.

ps. foto's volgen zsm

• 01 Januari 2010 - 10:40

Saar:

Lieve Scil!

Wat klinkt dat allemaal heerlijk! Het is echt geweldig te horen dat je zoveel beleeft en ziet. Ik vind het leuk om te lezen dat je zo positief bent over alles, een echte backpacker! Wie had dat ooit gedacht, haha. Doe je wel voorzichtig?
    Lieve Scil, een gelukkig nieuwjaar, ik hoor snel weer van je!

Liefs Saar

• 01 Januari 2010 - 15:29

Arwin Van Der Ploeg:

Scil!

Wow... dan heb je echt nog heel wat tijd over om te reizen... Laos en Vietnam kun je met redelijk wat tijd om alles te zien wel zo ongeveer in 4-5 weken doen...

Als je daarna terugkomt naar CM mag je ook altijd meevliegen naar Indonesie!

Hier zonet dikke crisis gehad, maar dat hoor je nog wel!

Liefs en natuurlijk heel veel geluk, gezondheid en avontuur in het nieuwe jaar!
    Arwin

• 02 Januari 2010 - 10:48

Marit:

Lieve Scil,
    Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar gewenst! Hoop dat je nog heel veel mooie en leuke dingen gaat zien en doen!
    Geniet er van :)!!

Liefs en dikke kus

• 02 Januari 2010 - 16:48

Paulette:

wijfje! heerlijk wat je allemaal doet nu, ik ben jaloers! hadden we samen moeten doen maar wie weet ooit he;) Ik heb het al gezegd maar nogmaal gelukkig nieuwjaar en ik tel de dagen af tot je weer thuis bent! Hou heel veel van je, xxx je soulmate!

• 03 Januari 2010 - 16:45

Kirsten:

He Scil!!:D
    was zo leuk je gezien en gesproken te hebben over de skype. Ik keek om de zoveel dagen op deze site, maar er kwamen maar geen verhaaltjes..:S maar geen bericht is over het algemeen goed bericht,toch? Je hebt het dus heerlijk daar? fijn dat je daar niet alleen zit, en je ervaringen met iemand kan delen. Have much fun!! En geniet dubbel zo dik in 2010! Ik kijk uit naar je volgende verhaaltjes én je foto's(niet te lang mee wachten natuurlijk:P)
    Liefs Kus Kirsten

• 04 Januari 2010 - 16:21

Hé lieverd :)
    Papa en ik vonden het héérlijk om je weer even op Skype te zien en te spreken! Was ook nog even een "dubbel Skype gebeuren" met Ier en Erik, grappig hoor! Wat leuk voor je dat je Mint ook nog even gesproken hebt, dat was een "long time no see" hè!
    De afgesproken mail is naar je toe. Spreken je zeer binnenkort.
    Je weet het al, maar wij zijn erg trots op je hoe je alles daar in je "upje" doet.
    Dikke kus van ons,
    pap&mamXXX :):)

• 08 Januari 2010 - 19:45

Hé lieve schattemuis :)!
    Als je dit leest ben je waarschijnlijk in Laos aangekomen. Hopen dat alles vlotjes is verlopen en dat het land je bevalt :D, zal wel weer héél anders zijn dan Cambodja!
    Spreken je vast snel op skype:):)! Als je de mogelijkheid hebt, zou het top zijn als je de foto's van jullie bezoek aan de Ankor Wat en het weeshuis weer even op je site zet, hebben al zó lang geen foto's meer gezien!
    Op skype zie je er overigens toppie uit ... you know we l:)ve you!!!
    Dikke kus, pap&mamxxx :):)

• 09 Januari 2010 - 06:52

Scilla:

Yoehoee pap en mam! ik wil graag foto's erop zetten, maar heb elke keer te traag/duur internet om dat te doen, als ik in Pakse zit zal ik het wel proberen te doen! liefs S.

• 11 Januari 2010 - 19:27

Hé lieverd,
    Hebben elkaar de laatste dagen veel gesproken via Skype! Het is al zó vaak gezegd, maar je bent ècht een TOPPER!!! Zó naar dat je je nu niet zo lekker :( voelt en daarbij natuurlijk nog meer heimwee hebt naar al het "bekende" in Nl. Schattemuis ... keep on ...je kunt het, er breken zéker weer betere tijden aan! Richting het noorden van Laos kom je meer in het "normale" leven terecht en binnenkort ga je weer "oude" vrienden ontmoeten! Het valt even niet mee, maar heus ... alles komt weer op z'n pootjes terecht :)! Wat jij allemaal regelt (in je upje) op je 19e is ècht héééél erg speciaal, papa en ik zijn ook erg trots op je!
    Je weet het, houden heel veel van je,
    dikke kus pap&mamxxx:D:D