Great Ocean Road
Door: Scilla
Blijf op de hoogte en volg Scilla
17 Februari 2010 | Australië, Melbourne
Na een hele dag regen in Warrnambool zijn we de 12e vertrokken met de bus via de Great Ocean Road, dat is een weg die helemaal langs de zee loopt en dwars door eucalyptusbossen naar Melbourne. Helaas scheen het zonnetje niet en was alles erg grauw, maar gelukkig regende het niet! Eerst kwamen we aan bij Bay of Islands, wat me al meteen deed beseffen hoe schitterend de natuur hier is! We hebben ook de Twelve Apostles gezien, wat er helaas nu nog maar zes zijn, maar dat zijn allemaal rotsen die in de zee staan die gewoon los zijn gekomen van het vaste land. Van Apollo Bay to aan Lorne zijn we dwars door de bossen van Great Otway National Park gereden en kreeg ik pijn in m'n nek van het naar boven kijken, in de hoop dat ik een koala in een boom zag zitten omdat het daar echt vol schijnt te zitten, maar helaas we reden te snel.. Het stuk van Lorne tot aan Geelong vond ik het allermooist, daar reden we onwijs dicht langs de zee en het was prachtig, vooral toen het zonnetje een beetje doorkwam en de zee onwijs blauw kleurde! Van Geelong hebben we een trein naar Melbourne genomen en eenmaal aangekomen bleek het een ramp een kamer te vinden aangezien er het weekend een ACDC concert was, St Kilda's Festival EN Valentijnsdag! Dus de stad zat helemaal vol en na heel lang zoeken hebben we een bed kunnen bemachtigen. s'Avonds zijn we heerlijk uit eten geweest (thanks pap;)) en hebben het uitgaansleven een beetje gecheckt, wat erg leuk was!
De volgende dag moesten we vroeg opstaan omdat we die bedden maar voor 1 nachtje hadden.. Dus s'ochtends met een koffie zowat alle hostels uit de LP afgebeld, maar steeds hetzelfde: 'no sorry, we're full'... We werden echt wanhopig totdat er een vrouw naar ons toe kwam die ons haar visitekaartje gaf en aanbood dat als we echt niks konden vinden we bij haar in haar hotelkamer konden overnachten! Te aardig gewoon, dus wij helemaal blij! Rond 6 uur belden we haar, klopte haar nummer niet!!! Nou dat was dus een ramp en we snapten er niks van, maar dit betekende dus dat we een nacht moesten doorhalen op straat! Normaal zou dat niet zo'n ramp zijn, maar we waren al helemaal kapot van de vorige avond en wilden zo graag een slaapplek! We zijn toen naar de film Valentine's Day geweest, die ik iedereen aanraad, was een heerlijk filmpje! Daarna zijn we maar een beetje over straat gaan slenteren in de hoop toch nog iets te vinden, en rond 12 uur bij een hotel gevraagd te hebben hebben we met heel veel geluk daar een kamer geboekt, voor 140 dollar, dus 70 pp!!! Dat was dus even slikken, maar we wilden zooo graag slapen! Na een heerlijk nachtje slapen konden we eindelijk naar 'ons' hostel waar we gelukkig voor de komende dagen onderdak hadden omdat de gekte in de stad voorbij was. Het was die dag Chinees nieuwjaar, Valentijnsdag en St. Kilda's Festival op het strand, wat onwijs leuk was, een soort van bevrijdingspop met allemaal verschillende podiums enzo! Verder hebben we gister en eergister de stad nog een beetje verkent en gister lekker stranddagje gehad. Gisteravond zijn we uitgegaan met een jongen die bij ons op de kamer slaapt en vandaag is alweer ons laatste dagje in Melbourne. Morgenochtend nemen we de ferry naar Tassie waar ik heeel erg naar uitkijk!
Ik heb laatst een paar foto's kunnen uploaden, dus als je zin hebt kun je even kijken, meer volgt nog! http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=myalbums
liefs
17 Februari 2010 - 08:45
Eef:
Jeeeh ik ben de eerste!
Klinkt allemaal leuk hoor billie. Volgens mij heb je het daar wel naar je zin:) En wat is je paps toch lief voor jullie! Je bent alweer bijna terug, de tijd gaat echt zooo snel. Zag dat je paar keer had gebeld op skype, niet gehoord maar laat even weten als je op skype bent dan gaan we weer bijpraten.
Veel plezier en dikke kusjes en knuffels -
17 Februari 2010 - 10:07
Karmen:
Scill!
Wat klinkt dat allemaal weer onwijs gaaf! De natuur, de dieren, de stranden, heerlijk!
Fijn dat jullie uiteindelijk nog een kamer hebben kunnen vinden waar jullie lekker konden pitten!
Hoop je snel weer eens te spreken op Skype ;)
Have fun darling(s)
xxx-
Karrie
17 Februari 2010 - 10:35
Noid:
Koester je al moedergevoelens voor die koala op je foto..? -
20 Februari 2010 - 14:52
Opien :
Wat heb ik weer genoten van je reisverhalen.Jullie zien en beleven zoveel maar goed dat je een dagboek bijhoudt. Verlang toch wel heel erg naar je thuiskomst. Mis je giga!Nog veel plezier en big hugs en liefs voor jullie 2-en. Helaas kan ik je fotoos niet oproepen. Bekijk ze wel bij M en M! -
20 Februari 2010 - 14:52
20 Februari 2010 - 14:56
Wat moet ik nog veel leren. Klikte 2 maal en resultaat dus dubbel sorry! -
24 Februari 2010 - 09:24
Kirsten:
Hai Scil, zo te lezen ben je nog steeds heerlijk aan het genieten! gelukkig maar! Het klinkt allemaal onzettend gaaf! had van je ouders en Robbert gehoord dat het prijsverschil met Azië heel groot was, dus je moet wat dieper in de portemonnee kijken..als je alles maar wel kan blijven meemaken, one's in a lifetime experience!:D
Veel plezier, dikke knuffel, Kus Kirsten -
24 Februari 2010 - 09:41
Arwin:
Scil!!
haha, liepen we met dezelfde penarie op verschillende werelddelen rond. Ik kneep m ook behoorlijk omdat dat eiland in Malay waar ik zat helemaal volgeboekt zat met locals die Chinees NJ en Valentine's day vierden. Uiteindelijk dus ook de laatste chalet voor veeeeeel geld kunnen bemachtigen, wat is het reizigersleven soms zwaar ;) (sorry thuisfront, ik voel even met haar mee)
Hoop op meer mooie verhalen van Down Under!
Voor nu een dikke knuf vanuit Sumatra, over kleine 2 maandjes zijn we allebei alweer in dat koude kikkerlandje, potverdepotver.
Niet aan denken, Ik kom je sowiezo je LP terugbrengen want ik wil die grappige en lieve ouders van je wel even een hand schudden. (mijn blog wordt nog altijd meegelezen)
x Arwin