Zon, zee en strand - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Scilla Verheijde - WaarBenJij.nu Zon, zee en strand - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Scilla Verheijde - WaarBenJij.nu

Zon, zee en strand

Door: Scilla

Blijf op de hoogte en volg Scilla

08 December 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hee allemaal!

Ik ben vrijdagmiddag na een slopende busreis van 10 uur en een treinreis van 23 uur aangekomen in Butterworth, Maleisie. Het moment dat ik de trein uitliep voelde ik meteen een gigantisch bedrukkende en vochtige hitte, zoals het altijd in de zomers in Thailand was en was na 100 meter met m'n backpack lopen al aan het zweten! Maar dat maakt natuurlijk allemaal niks uit want ik had Maleisie bereikt! Heerlijk! Het eerste dat me meteen opviel is dat de Maleisische bevolking helemaal niet het Thaise uiterlijk heeft, wat ik een beetje had verwacht. Het is een mix tussen mensen met achtergrond in India, China en Maleisie zelf.
Ik heb meteen de ferry genomen naar Georgetown op het eiland Penang waar ik toen ik aankwam bij een eettentje wat ging lunchen. Ik had geen idee wat alles op de kaart was, dus ik bestelde nasi gooreng met kip, wat ik dan van naam kende uit NL. Eenmaal m'n bordje voor m'n neus en een paar happen verder zat er ineens een verdacht rond stukje kip aan m'n vork... en ja hoor.. KIPPENHARTJES!! Dus ik verder kijken, bleken er wel 9 hartjes in te zitten, dat is toch iets waar ik maar niet aan kan wennen hoor.

Na wat gegeten op zoek naar een guesthouse, wat niet makkelijk was omdat er heel veel vol zat, of het was heel duur (voor mijn budget dan haha!) Maar na lang rondslenteren een prima guesthouse gevonden met een aparte eigenaar, die zijn gesprek met mij eindigde met "one last thing, I don't bother you, so you don't bother me okay" en mij toen alleen in m'n kamertje achterliet... wat een gezelligheid!
Na een douche ben ik een beetje gaan rondlopen en kwam ik een meisje tegen dat ik ook in de trein had gezien en heb de hele dag en avond met haar doorgebracht en bleek dat zij in hetzelfde guesthouse zat. De dag daarna, zaterdag, zijn we samen op pad gegaan en hebben we de Penang Hill bezocht (waar ik een karikatuur van mezelf heb laten maken ahahha en die is heel vet geworden) en zijn we naar de Kek Lok Si temple gegaan, midden in de bergen echt geweldig!

Zondagochtend ben ik naar Batu Ferringhi vertrokken waar ik met de local bus naartoe ben gegaan. Ik werd afgedropt aan het begin van het stadje waar mij werd verteld dat ik zo'n 10 minuutjes moest lopen, voorbij alle grote hotels en daar zouden allemaal guesthouses zijn. Na 40 freaking minuten lopen langs alle hotels was ik Batu Ferringhi uit en was ik wanhopig.. Ben toen maar richting strand gelopen waar ik een hele aardige man ontmoette die mij vertelde dat de guesthouses alleen vanaf het strand te zien waren. Dus ik weer 15 minuten over het strand slenteren en eenmaal terechtgekomen in Baba Guesthouse, naast Ali Guesthouse, geweldig toch!!
Hier is echt niks te beleven, en dat was precies wat ik graag wilde, alleen maar heerlijk strand, super warme zee en zon! En ja heb nu toch wel een aardig kleurtje te pakken hoor guys;)
Morgenochtend vertrek ik (helaas) en ga ik eerst met de bus terug naar Georgetown en van daaruit zal ik met de bus naar Kuala Lumpur vertrekken, op naar een nieuw avontuur!
Als ik in KL een beetje een goed internetcafe vind zal ik zsm foto's plaatsen, maar dit internet is daar de traag voor.

Tenslotte wil ik jullie weer allemaal bedanken voor de leuke reacties elke keer! Dikke kus S.

• 08 December 2009 - 11:51

Mint:

Haha scillie je moest toch wel aan mij denken toen je bij de Kek LOK si Temple was?

IK MIS JE!!!

En geniet er elke keer weer van om die heerlijke verhalen van je te lezen. Geniet er van!

xxxxxxxxx van je vriendinnetje

• 08 December 2009 - 13:23

Noid:

Muahahaha kippenhartjes!^^

• 08 December 2009 - 14:26

Arwin Van Der Ploeg:

Whaa! Goed te horen dat je het daar naar je zin hebt! Maar CM mist je hoor, evenals de andere roomies. We hebben afgelopen weekend feestje gemaakt met Jim, dus je kunt je wel voorstellen hoe dat ongeveer is verlopen...

Voor de rest mis je weinig, we hebben er zowaar een moeder bij in de Dorm voor 3 dagen, joy :-(

Na, doe jij lekker alles waar je zin in hebt daar en kom dan als de sodemieter terug, dan moeten we het toch nog eens even over eventuele Vietnam plannen hebben!

Dikke Kus
    Tattoo-buddy, Arwin

• 08 December 2009 - 18:00

Chant:

IIIIIIH KIPPENHARTJES

• 08 December 2009 - 18:33

Marijke:

Héééééé liefie!
    Héérlijk dat je het zo naar je zin hebt :D
    Je bent vast al een lekker bruintje beer aan het worden!
    Mark was ook blij je weer te spreken, wel jammer van de slechte verbinding :(
    Jaaaa die kippenhartjes hahaha je "Brudie" vond ze wel lekker :)!
    Ennuh ... mocht je ze bij thuiskomst willen eten .... ik zag ze vandaag bij de vleesafdeling van AH!!!!!
    Dikke kus mamxxx

• 08 December 2009 - 18:35

Eef:

Aaah billie, de kippenhartjes! wat walgelijk zeg.. Leuk weer een verhaaltje te lezen. Dacht je aan mij en mint toen je het karikatuur ding ging maken?
    Geniet en have fun.
    LIEFDE kus BFF

• 09 December 2009 - 16:55

Rianne:

Jij met zon, zee, strand... Wij hier regen, krabben en kou!!! De kippenhartjes, daar ben ik dan weer niet jaloers op :P
    Maar geniet er maar lekker van hoor! Je maakt weer hartstikke veel mee volgens mij!
    Ik kruip nog maar weer een keertje etra onder de zonnebank, dan steek ik straks niet zo heel erg af naast mijn buurmeisje ;)

• 22 December 2009 - 15:14

O-Pien :

Hallo lieve Scilla
    Wat geweldig je kaart die ik zojuist ontving.Je enthousiasme, wat heb je het fijn. Dank voor al je lieve woorden. Leef heel erg met je mee ook via M en M. Ik hoop, dat jij ook heel gezellige kerstdagen zult hebben en mocht ik je niet meer spreken dan ook daar het begin van een heel gelukkig en vooral gezond 2010! Ik kan je giga missen hoor maar 't stelt me gerust dat je het zo super hebt. Lieverd het allerbeste hoor en heeeeel veel liefs en een dikke pakkert van mij!