Nong Khai
Door: Scilla
Blijf op de hoogte en volg Scilla
03 Oktober 2009 | Thailand, Nong Khai
Daar ben ik weer! Er is alweer zo ontzettend veel gebeurd in die paar dagen! Donderdag wilde ik m'n treinticket voor die avond gaan kopen, maar was zoals altijd(A) weer een beetje te laat daarna, want het was uitverkocht, dus ik moest met de bus, wat achteraf denk ik nog beter was. Ik zou dus donderdagavond met de bus om 7 uur vanaf Bangkok, naar Nong Khai vertrekken. Ik wist donderdag niet zo goed wat ik moest doen, want heb natuurlijk al heel veel in Bangkok gezien en wilde ook niet te veel ondernemen waardoor ik s'avonds helemaal bezweet de bus in moest, want was om 12 uur al uitgecheckt. Ik besloot een thaise massage te nemen en daarna ben ik lekker bij een barretje gaan zitten met een boek. Rond 4 uur ofzo kwam ik in gesprek met een jongen van 20 jaar die ook Nederlands bleek te zijn en zo'n beetje hetzelfde van plan is als ik, dus ga waarschijnlijk met hem naar laos en het zuiden van Thailand als mijn vrijwilligerswerk klaar is! Helemaal leuk dus! Verder ben ik gister om 6 uur s'ochtends aangekomen in Nong Khai, waar iemand van de organisatie op mij zou wachten, maar nee hoor.. dus ik belde Jim, zij is mijn contactpersoon en toen zei ze dat ik maar even een tuktuk moest nemen naar mijn huis, heel gedoe want die man wist niet waar het was blablabla, en dat na een nacht niet slapen! hahaha! Eenmaal bij het huis was Jim daar om mij het huis te laten zien en mij m'n kamer te wijzen. Ik zit op een kamer met Carry, een meisje uit Florida en ze is echt onwijs aardig dus daar bof ik mee! Verder is het huis echt typisch thais, twee koude douchen, alles oud en half kapot, maar ik vind het prima. Toen ik rond half 12 wakker werd ging ik naar buiten en zat er een andere vrijwilliger, waar ik meteen mee aan de praat raakte. Zij nam mij ook mee om te lunchen, en daar bleek de rest van het huis ook te zijn, we zijn in totaal met z'n 7en dus dat was meteen gezellig! Tot nu toe weet ik nog niet zo goed wat ik van Nong Khai vind, het is een vrij rustige plaats en ik heb ook nog geen introductie van m'n werk gehad, wat heel raar is, maar dat schijnen de andere vrijwilligers ook zo gehad te hebben, schijnt dus normaal te zijn ofzo... maargoed ik laat dat allemaal maar op me af komen en ik zie wel hoe het gaat en hoe ik het zal vinden! Zondag gaan we met z'n allen met Jim scooters huren en gaan we naar een plek langs de Mekong waar Fireballs uit de Mekong schieten, dat is met volle maan en er is nog steeds geen verklaring voor dat verschijnsel, dus ben heel benieuwd hoe dat zal zijn!
Nou ik ga er een eind aan maken, is weer een onwijs lang verhaal geworden!
tot snel!! xx
03 Oktober 2009 - 06:55
Kirsten:
Hey lieve Scil,
Wat maak jij veel mee in een korte tijd! Heerlijk dat je leuke mensen om je heen hebt, waar je het goed mee kan vinden! Heel veel plezier de komende dagen, met name bij de Fireballs;), ik ben benieuwd hoe je, je werk gaat vinden!
Dikke knuffel Kirsten -
03 Oktober 2009 - 07:31
Marijke:
Lieve Scil!
Héérlijk wat je al weer allemaal hebt meegemaakt. Wel apart dat je een tuktuk moest nemen naar het huis en dat je werkzaamheden nog niet helemaal duidelijk zijn. Ach typisch thais zullen we maar zeggen en bovendien ben je net aangekomen dus heerlijk even relaxen en alles even kunnen verwerken is ook niet verkeerd. Ja er gebeurd bij jou heel wat in die paar dagen! Wat slim om een lekkere massage te nemen, héél verstandig hoor!!! Het lijkt hier wel herfst, regen, storm en bewolking, brrr. Met Murphy gaat het prima, is erg lief en aanhankelijk (zal je vast wel missen). Knuf X van hem.
Veel plezier bij de Mekong en kijk nu al uit naar je volgende verslag!
Dikke kus mamxxx
04 Oktober 2009 - 21:11
Sophie:
Haay Lieve Scill!
OMG het klinkt allemaal zo geweldig, Super leuk dat je allemaal leuke mensen hebt ontmoet enzo, ik vind het echt heel erg knap dat je dit doet en je vrijwilligerswerk wordt ook vast geweldig daar! Dus nog heel veel plezier en ik ga zeker al je verhaaltjes lezen want het klinkt allemaal fantastisch!! Geniet ervan!
Kusjes Sophie -
06 Oktober 2009 - 14:23
Alis:
Heee lievie, heb je net al gesproken maar wilde toch nog eventjes snel een berichtje achterlaten!
Echt super dat je nu al zo veel leuke dingen heb meegemaakt;) en gezien enzo en dat met die fireballs klinkt echt vet!! maak er maar een paar mooie kiekjes van:).
Chillze scill,
Liefsss xxxxx -
06 Oktober 2009 - 14:43
Lisette:
Ha die lieve Scil,
Wat leuk allemaal! Hoorde van je moeder al dat de Fireballs niet zo spectaculair waren als gehoopt. Hoop dat je het helemaal naar je zin hebt, ook met je vrijwilligerswerk.
Hou je ons op de hoogte?
Veel liefs,
Lisette, PJ en de kids